Workshops

Een boekbeleving!

Is het een lezing… Is het een workshop… Nee, het is een boekbeleving! Deze bijeenkomst draait om verbinding. Met onszelf, elkaar, de Aarde. Ik deel de inspiratie van de pioniers en mijn eigen ontdekkingen. Vooral laat ik je iets ervaren van mijn Naar de Aarde avontuur. Hoe is het om contact te maken met je diepste wens? Waar gaat jouw hart van zingen? Een mooi moment om met de steun van gelijkgestemden een zaadje te planten. Voor jouw eigen (groene) droom.

Bij jou in de buurt

Ik ga graag op pad om de inspiratie van de pioniers door het land te verspreiden en steeds meer groene harten te laten zingen. Als je het leuk vindt, kom ik naar je toe! Aanvragen voor een gratis boekbeleving zijn welkom via het contactformulier.

Agenda

Voor onderstaande boekbelevingen en workshop ‘Waar gaat jouw hart van zingen?’ kun je je aanmelden via het contactformulier.

Boekbeleving Naar de Aarde – 19 maart

19:30 – Thuishaven, Zeewolde – vrijwillige bijdrage

We creëren een veilige bedding om te delen over onze ontdekkingen en avonturen. Van de pioniers, van mij, van jou. Ook is er gelegenheid om contact te maken met je diepste wens. Waar gaat jouw hart van zingen?

Voordracht bij expositie Bird Bath – 25 maart

17.00 – Lumen Travo Gallery, Amsterdam – vrije toegang

Bird Bath, exhibited by Lumen Travo Gallery, is based on a simple question, based on a desire to connect with birds. What makes a bird’s heart beat faster? How to study small birds in the urban environment? Bird Club is a public program developed in the context of this Lumen Travo exhibition of 365 drawings of a bird, and will take place in the installation. 24 women share a story about a bird.

Workshop ‘Waar gaat jouw hart van zingen?’ – 28 maart – GEANNULEERD

10.00 -16:00 – samen met Eveline Beumkes – Centrum Leven in Aandacht, Amsterdam
Wegens een bijzondere eerste editie in december bieden Eveline en ik ook in het voorjaar de kans om te onderzoeken waar jouw hart van gaat jubelen. Met meditatie, zang en speelse oefening gaan we luisteren naar het fluisteren van ons hart:

Je eigen pad gaan…
Nieuwe wegen inslaan voelt oncomfortabel. Misschien lijkt het wel doodeng of zelfs onmogelijk.
Tegelijkertijd geeft het zoveel kracht en levendigheid om te doen wat echt bij je past en waartoe je je geroepen voelt (heeft de ervaring ons geleerd!). En het is van levensbelang, voor onszelf en voor het grotere geheel.

‘Als iedereen doet waar zijn hart van gaat zingen, komt er meer liefde in de wereld’
Li An Phoa, ecofilosoof

…samen met reisgenoten
Het goede nieuws: we hoeven deze weg niet alleen te gaan. Medereizigers maken het pad lichter, leuker en ook vruchtbaarder! Laura en Eveline organiseren daarom deze Naar-de-Aarde bijeenkomst. We bieden een veilige bedding om voorzichtig te verkennen welke droom in ons leeft. Vervolgens geven we deze zaadjes bij elkaar water.

‘We hebben elkaar nodig om in verbinding met de natuur te kunnen leven’
Marc Siepman, permacultuur docent

Wat gaan we doen
Bij de workshop bieden we langs verschillende wegen steun om…

  • te ontdekken waar jouw hart van gaat zingen
  • spelenderwijs te verkennen hoe de vervulling van je droom er concreet uit zou kunnen zien
  • een bereikbare volgende stap te bepalen in de richting van je droom

Zodat je gesterkt en met nieuwe helderheid en inspiratie de deur uit gaat!

Boek ‘Naar de Aarde’
De workshop sluit aan op het boek ‘Naar de Aarde. Hoe word ik een groene pionier?’ van Laura Vegter. Zij onderzocht wat er voor nodig is om je hart te (durven) volgen door het maken van een reis langs negen Nederlandse Earthkeepers.

Jouw droom kan in het teken staan van een groener leven, maar dat hoeft niet. Het verkennen van ieder authentiek verlangen is waardevol voor het geheel.

Begeleiding

Eveline Beumkes is dharmaleraar in de traditie van Thich Nhat Hanh. Zij ging zelf de onbekende weg door in de jaren tachtig haar baan aan de VU op te zeggen. Ze woonde een paar jaar in Plum Village en ontwikkelde zich vervolgens tot trainer op het gebied van Mindfulness, Focussen en Verbindend communiceren. Zelf zegt ze over deze beslissing:

“Ik ben mijzelf nog dagelijks dankbaar dat ik destijds mijn diepe verlangen serieus heb genomen naar een weg die mij werkelijk vervulling bracht en dat ik op zoek ben gegaan. Ik leed aan een onverdraaglijk gevoel van leegte. Zingeving was ‘zuurstof voor mijn ziel’. Als je me nu vraagt wat ik het liefste doe, dan is dat … mijn ‘werk’.”
http://www.mindfulcommuniceren.nl

Laura Vegter is socioloog, levenspionier en schrijver. Ze gaf twee jaar geleden haar vaste baan op vanwege een sterk verlangen om in verbinding met de natuur te leven. Over haar ontdekkingsreis schreef ze het boek Naar de Aarde. Hoe word ik een groene pionier? www.naardeaarde.wordpress.com

“Tijdens het maken van het boek begon mijn eigen pionierstocht zich af te tekenen. Opeens  realiseerde ik me: ik ben nu in de natuur en ik schrijf erover! Ik was mijn verlangen al aan het leven.”

Praktische informatie

Tijd
Zaterdag 28maart, 10.00 uur – 16.00 uur.

Locatie

Centrum Leven in Aandacht, Van Walbeeckstraat 66, 1058 CW Amsterdam

Bijdrage

Workshop met soep
25 / 35 / 45 euro naar draagkracht

Workshop met soep én boek Naar de Aarde (met 2,50 korting)
42,50 / 52,50 / 62,50 euro

Mochten de kosten een belemmering voor je zijn, neem graag contact met ons op.
Wil je graag meer geven, is een donatie van harte welkom.

Aanmelding en vragen
Bij Eveline (beumkese@gmail.com) of Laura (lauravegter@gmail.com)