Tekstschrijver

Met Tekst in Essentie help ik jouw unieke boodschap te verwoorden.
Ik schrijf heel graag…

Levendig, creatief, persoonlijk.
To-the-point, oprecht, positief.

Ik kan je helpen bij het uitbrengen van een prikkelende nieuwsbrief. Het aankleden van je website met ervaringsverhalen. Of het publiceren van een interview, blog, artikel of boek.

Neem gerust contact op voor een creatieve verkenning van jouw idee.

Opdrachtgevers

Tijdschriften / Online platforms

Vruchtbare Aarde, Onkruid, Permacultuur Magazine, Franciscaans Maandblad
Bodhi, hetkanWEL, MaatschapWij

Organisaties

Enpuls, Pumbo, Hogeschool van Amsterdam, HVO Querido, Vriend GGZ, Belangenvereniging Pensioenfonds Zorg en Welzijn, BLOEM! werkervaringstrajecten

Lievelingspublicaties

Natuurjournalist Kirsten Dorrestijn gaat op safari in Nederland
9 juni 2022. HetkanWEL.

PM-23-coverHerontdek de natuur in jezelf. Rich Eduard over bezielde natuur volgens de Indonesisch-Javaanse traditie. Op 21 juni 2021 in nummer 23 van het Permacultuur Magazine gepubliceerd. (foto’s: stichting Aliran Tenaga Dalam / Marc Siepman). www.permacultuur-magazine.eu

Hester kiest voor een pipowagen.
23 maart 2021. hetkanWEL.

Schrijf je boek zonder writer’s block.
5 januari 2021. Pumbo.

PM_cover_ Tosca‘Door de gifteconomie leer ik omgaan met veranderingen’. Tosca Peschier legt uit hoe leven van giften veerkrachtig maakt.
Op 21 december 2020 in nummer 21 van het Permacultuur Magazine gepubliceerd. Auteur en foto: Laura Vegter.
www.permacultuur-magazine.eu

Roeland plant duizenden bomen in Kenia van zijn spaargeld.
1 oktober 2020. hetkanWEL

Jordy maakt een carrière switch: van auto’s verkopen naar tiny houses bouwen.
21 juli 2020. hetkanWEL

PM-15-cover‘Wij zijn de Aarde’. Mindful op weg naar een beter klimaat.
5 juni 2020. Bodhi.

‘Bosbaden werkt echt!’ Birgit Spoorenberg over de positieve invloed van natuur op gezondheid.
Op 21 juni 2019 in nummer 15 van het Permacultuur Magazine gepubliceerd. Auteur: Laura Vegter; foto’s: MalleMuze/ Marc Siepman/ Timo Siepman. www.permacultuur-magazine.eu

Op mijn schrijverspad

Als kind zit ik graag met mijn rug tegen de verwarmingsbuizen en mijn neus in de boeken. Ik ben een jaar of zes als ik mijn eerste boekje schrijf. Als cadeau voor de verjaardag van mijn vader. Met potlood verhaal ik over de avonturen van een fictieve kat genaamd Pluis. Schrijven zit in mijn bloed, maar of ik er later iets mee wil? Eigenlijk heb ik er een haat-liefde verhouding mee. Mijn verhalen in onze familiekrant de Vegter Kroniek publiceer ik met moeite, ik lees ze terug met een kleur. “Alle grote schrijvers hebben dat”, bemoedigt mijn vader mij. Your easy reading is my hard writing. Na mijn studie rol ik tot mijn eigen verrassing in schrijfklussen. Met plezier, als vanzelf. Telkens voelend: dit is het!

Sinds het opzeggen van mijn vaste baan als projectcoördinator in 2017 stort ik mij volledig op het freelance schrijverschap. Vanuit een drijfveer om bij te dragen aan een mooie, groene, eerlijke hippiewereld. Eerst komt er nog een boek tussendoor. Dat kost een bak tijd, maar gaat mij helpen om een start te maken als ‘groene journalist’, hoop ik. Het werkt! Zo’n half jaar later beginnen de opdrachten te stromen. In juni 2019 geef ik mij helemaal gewonnen. Ik schrijf mij officieel in bij de Kamer van Koophandel als schrijver in bedrijf. “Schrijven en andere scheppende activiteit – mijn favoriete categorie”, vinkt de medewerkster aan.

Een naam opgeven vind ik niet moeilijk. Tekst in Essentie moet het zijn. ‘Esse’ betekent ‘zijn’, weet ik uit het latijn. Wat betekent het om mens te zijn? Op deze bijzondere Aarde? Dat wil ik al schrijvende onderzoeken en met jullie delen.

20190426_162439