Het wonder van via via

Er is iets bijzonders aan de hand. Mensen beginnen zich hardop af te vragen hoe ik toch op al die leuke plekken terecht kom.

Verrast door deze vraag, besef ik: a) dat ik mijn droom al waar maak en b) dat het wonder van via via ook voor mij werkt.

Schimmig imago

In het pre-internet tijdperk was de Via Via een bedenkelijk advertentiekrantje, waarin je tegen beter weten in je hoofdstedelijke kamernood verkondigde. Om vervolgens allerlei vuige mannen te woord te staan. Ook tegenwoordig kan de ‘via via’ aanpak niet rekenen op een hoog aanzien.
Vraag: ‘Hoe kom je daaraan?’
Antwoord: ‘Oh, via via’ (dalende intonatie).
Als in: ‘lang verhaal, niet de moeite waard.’
Op mijn huidige zoektocht vertegenwoordigt ‘via via’ echter een magisch principe. Om mijn vertrouwen in het universum nog wat op te vijzelen, sta ik daar graag even bij stil.

Via ECOlonie…

Voor mijn ‘reis naar de Aarde’ werkt het bijvoorbeeld zo. Op mijn geliefde vakantieplek ECOlonie in Frankrijk vertel ik aan een bevriende bewoner over mijn zoektocht naar een woongemeenschap. Een paar dagen later komt hij naar mij toe met een verrassende boodschap: ‘Moet je horen! X van die woongemeenschap in Drenthe waar ik het over had…zij is onderweg hier naar toe!’ Ik ontmoet X en we spreken af dat ik een keer kom logeren.

Via een woongemeenschap…

Een van de huisgenoten van X blijkt freelance journalist en uitgever. Daar wil ik meer van weten! Hij blijkt bereid om van gedachten te wisselen over mijn zoekende fase. We spreken af in café Dauphine. En ik doe mijn vage schrijfplannen uit de doeken… pioniers interviewen, onderzoek doen, artikelen schrijven en o ja, misschien een blog. Zijn reactie verrast mij: ‘Waarom schrijf je geen boek?’ Door een boek te maken, zou ik al mijn plannen kunnen samenbrengen. Verbluft staar ik hem aan, maar gevoelsmatig valt er iets op zijn plek. Dát is wat ik wil! Later blijkt mijn boek te passen bij zijn uitgeverij Trophonios Publishing.

Via de uitgeverij…

Nog een indrukwekkend staaltje ‘via via’: bij de boekpresentatie van de Eenvoudig Leven Agenda 2019 van Trophonios ontmoet ik vormgever Arnoud. Hij is gecharmeerd van mijn pioniersproject en stuurt mij de volgende dag een mail: ‘Ik wil je introduceren bij een groep wereldverbeteraars, die bijeen komt om elkaars projecten te ondersteunen.’ Een paar weken later kan ik met hem meerijden naar Zeewolde en beland ik pardoes bij het WakkerAAN café. Ik maak er kennis met Sandra en bezoek later haar lezing ‘Voorbij vertrouwen’, over je weg vinden als je op een ‘kruispunt’ staat. Sandra raadt mij aan om contact op te nemen met Jeroen, initiatiefnemer van Thuishaven. Waar ik nu met dankbaarheid en verwondering dit stukje tik.

Naar vertrouwen

Door deze via via kettingen te herkennen en waarderen, wil ik maar tegen mezelf zeggen: houd moed! Het is ok om niet te kunnen zien waar, wanneer en hoe die woongemeenschap aan je horizon zal verschijnen. En dat je bestaan van schrijver met betaalde opdrachten nu soms mijlenver weg lijkt. Vertrouw maar op de wondere werking van via via.

Hoe zijn jouw baan, vrienden, partner en huis op je pad gekomen?

Meer weten: Eenvoudig Leven Agenda 2020

Via uitgeverij Trophonios Publishing ontdekte ik de Eenvoudig Leven Agenda! Deze agenda helpt om je leven in te vullen met wat je echt belangrijk vindt.

Boek Naar de Aarde

Het is er! ‘Een fascinerend, openhartig en meeslepend boek (…). Het raakt aan essentiële diepere waarden.’ Verkrijgbaar via alle offline en online boekwinkels, zoals Boekenroute.

Blog Naar de Aarde

Via de knop ‘Follow blog by email’ (rechtsboven in dit scherm) blijf je op de hoogte.

Agenda Naar de Aarde

Naar de Aarde community gathering op 24 november samen met Joanna van der Hoek
Je ontmoet gelijkgestemden die zich geroepen voelen om iets te doen voor de Aarde. We verkennen welke droom in ons leeft en hoe we elkaar daarbij kunnen ondersteunen.

Naar de Aarde workshop ‘Waar gaat jouw hart van zingen?’ op 22 december samen met Eveline Beumkes
We ontdekken waar jouw hart van gaat zingen en verkennen spelenderwijs hoe de vervulling van je droom er concreet uit zou kunnen zien.

 

 

 

 

 

 

2 reacties

  1. Wonderlijk en ‘aardig’ hoe alle puzzelstukjes bij elkaar komen. Een mooi relaas Laura; ik kijk uit naar het vervolg “Door de Aarde”. Love,Bram

    Sent from Yahoo Mail for iPhone

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s