Ontkiemd verlangen

Ik ben blij met de vragen die mensen mij stelden. En die mijn leven een heel andere wending gaven.

Vind jij je werk eigenlijk nog wel zo leuk? (mei 2016)
Waarom schrijf je geen boek? (september 2017)
Wat wil je het liefst met je boek bereiken? (juni 2019) *

Vaak was ik volkomen verrast door mijn eigen antwoorden. En had ik die verlangens die in de diepte sluimerden niet zien aankomen. Soms duurde het even voor het antwoord naar boven kwam, laat staan voor ik het uitsprak. Maar mijn stappen in de werkelijkheid volgden soms verbazend snel.

Spotlight

Zo gaf ik zondag mijn eerste workshop met de titel ‘Waar gaat jouw hart van zingen?’ Want dat wilde ik het liefst met mijn boek. Gelijkgestemden bij elkaar brengen om contact te maken met wat we echt willen. En elkaar op weg helpen. Eveline met wie ik de workshop gaf, nodigde mij uit om op haar plek te gaan zitten aan het hoofd van de tafel. Wilde ik dat? Weer zo’n onverwachte vraag! Twee keer zei ik nee, maar zij hield vol. De derde keer zei ik ‘oké, ik probeer het.’ Hup, in de spotlight!

Doorbraak

‘Jullie zien er allemaal zo aardig uit’, zei ik tegen negen mensen die met warmte terugkeken. Ze stelden mij gerust over deze nieuwe sprong. Vandaag was ík de vragensteller.

Waar gaat jouw hart van zingen?
Op welke doorbraak zou je over een jaar het liefste terugkijken?

Niet direct weten wat jouw verlangde doorbraak dan wel is, kan natuurlijk ook, voegden we nog toe. Stel je dan voor hoe het voelt als je het wél weet.

Opgetogen

Met deze grote vragen stuurden we mensen in tweetallen uiteen. Nu geloven Eveline en ik in de kracht van vragen stellen. Maar we waren verbaasd over de opgetogen gezichten waarmee mensen terug in de kring hun ontdekkingen deelden. We zagen vreugde, bevrijding, levenslust. Alsof ze in tien minuten hun ei van Columbus hadden ontdekt.

Mijn eigen verlangen voor 2020 is om meer van dit soort bijeenkomsten te organiseren. Omdat ik ook geloof in de kracht van samen onderzoeken en nieuwe stappen zetten. En het liefst…maar dat vind ik nog spannend om uit te spreken…doe ik dit vanuit een gemeenschap in de natuur. Dat is mijn grote doorbraak het komende jaar.

En jij?

Nu wil ik een experiment doen. Weet jij al waar jouw hart van gaat zingen in 2020? Op welke doorbraak kijk jij over een jaar graag terug? Spreek het uit om het kracht bij te zetten, hier op dit wereldwijde web! Mij een persoonlijk berichtje sturen werkt ook. Jouw verlangen draagt vast bij aan een mooie, stralende wereld!

Noot

* Met dank aan mijn cruciale-vragenstellers: Rich van stichting Aliran Tenega Dalam, Fred van Trophonios Publishing en Eveline van Mindful Communiceren

‘Kiem’ ets van Yolanda Eveleens, 2005. Overgenomen uit: Open Deur, april 2017

Boek Naar de Aarde

Het is er! ‘Een fascinerend, openhartig en meeslepend boek (…). Het raakt aan essentiële diepere waarden.’ Verkrijgbaar via alle offline en online boekwinkels, zoals Boekenroute.

Blog Naar de Aarde

Via de knop ‘Follow blog by email’ (rechtsboven in dit scherm) blijf je op de hoogte.

Agenda Naar de Aarde

Naar de Aarde boekbeleving – 4 januari
Op zaterdag 4 januari deel ik in ’t Natuurlijk Huus mijn ontdekkingen uit het boek. En laat ik je iets ervaren van mijn Naar de Aarde avontuur.

5 reacties

 1. Nou ja … wat ENIG om te lezen. Werkelijk ENIG! Zo vol enthousiasme onder woorden gebracht … en uitnodigend voor de lezer … om zelf ook je oor te luister te leggen, daar van Binnen … en te horen wat gehoord wil worden. En je doet het zelf ter plekke voor … hardop durven verwoorden wat je graag wilt …”Meer van dit soort bijeenkomsten organiseren … liefst vanuit een gemeenschap in de natuur…” Ik ben benieuwd … misschien brengt deze openbaring wel iets aan het rollen …

  liefs, eva

  >

  Like

 2. Wel,wel, het ei van Colunbus ontdekken….daar gaat toch je hart met vreugde van zingen?
  Al vragend stellen….en
  de kracht vinden om uit te spreken wat je diepste verlangen is.
  Onderzoekend, verbindend samen.
  Jaaaa
  Hartegroet Trudi

  Like

 3. Wat goed van jou. Hup in de spotlight. Fijn dat je zulke aardige mensen om je heen hebt. Oprechte mensen. Je steekt iedereen aan met je enthousiasme.
  Gelukkig Nieuwjaar, en dat je wensen in het nieuwe jaar uitkomen.

  Lieve groet,
  Theresa,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s