Op mijn schrijverspad

Als kind zit ik graag met mijn rug tegen de verwarmingsbuizen en mijn neus in de boeken. Ik ben een jaar of zes als ik mijn eerste boekje schrijf. Als cadeau voor de verjaardag van mijn vader. Met potlood verhaal ik over de avonturen van een fictieve kat genaamd Pluis. Schrijven zit in mijn bloed, maar of ik er later iets mee wil? Eigenlijk heb ik er een haat-liefde verhouding mee. Mijn verhalen in onze familiekrant de Vegter Kroniek publiceer ik met moeite, ik lees ze terug met een kleur. “Alle grote schrijvers hebben dat”, bemoedigt mijn vader mij. Your easy reading is my hard writing. Na mijn studie rol ik tot mijn eigen verrassing in schrijfklussen. Met plezier, als vanzelf. Telkens voelend: dit is het!

Sinds het opzeggen van mijn vaste baan als projectcoördinator in 2017 stort ik mij volledig op het freelance schrijverschap. Vanuit een drijfveer om bij te dragen aan een prachtige, bewuste, groene, rechtvaardige wereld. Eerst komt er nog een boek tussendoor. Dat kost een bak tijd, maar gaat mij helpen om een start te maken als ‘groene journalist’, hoop ik. Het werkt! Zo’n half jaar later beginnen de opdrachten te stromen. In juni 2019 geef ik mij helemaal gewonnen. Ik schrijf mij officieel in bij de Kamer van Koophandel als schrijver in bedrijf. “Schrijven en andere scheppende activiteit”, vinkt de medewerkster aan, “mijn favoriete categorie”.

Een naam opgeven vind ik niet moeilijk. Tekst in Essentie moet het zijn. ‘Esse’ betekent ‘zijn’, weet ik uit het latijn. Wat betekent het om mens te zijn? Op deze bijzondere Aarde? Dat wil ik al schrijvende onderzoeken en met jullie delen.

20190426_162439

5 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s